Blog Mindset Persoonlijke ontwikkeling

5 boeken die je kijk op de wereld zullen veranderen

Ik ben dol op boeken! Niet van die digitale dingen maar gewoon ouderwets van papier. Op de “to read” stapel liggen over het algemeen 8 tot 10 boeken dus het is tijd voor een snel lees cursus. Zo af en toe lees je een boek waarvan je denkt…. Fuck zeg dat zo heb ik dat nog nooit bekeken. Hieronder vind je de boeken die mijn kijk op bepaalde zaken en in sommige gevallen zelfs de wereld hebben veranderd!

boek-nooit-af-cover-newNooit af!
Martijn en Erwin hebben een geweldig boek geschreven wat voor iedereen die zich een beetje met z’n toekomst bezig houdt echt een must read is. Samen duiden ze ontzettend goed welke ontwikkelingen er in Nederland en de wereld zijn en hoe die ontwikkelingen ons gaan beïnvloeden en kunnen helpen.

 

 

askgaryveekopie#Askgaryvee
Mensen die mij al wat langer volgen weten dat ik een Vayniack (zoals Gary zijn fans noemt) ben. Ik ben het niet altijd met alles eens maar Gary heeft ontzettend veel standpunten die voor velen erg waardevol zijn! Zijn laatste boek is een eye opener voor iedereen die iets met ondernemerschap, sales en marketing doet. Leuk geschreven en het zet je aan het denken!

 

 

elon muskElon Musk
Het is vakantie dus laten we het ook niet al te zwaar maken. Ashlee Vance beschrijft hoe Elon Musk (CEO Tesla en SpaceX) 3 grote en belangrijke bedrijven heeft weten op te zetten. Via verschillende interviews krijg je een beeld hoe de man denkt en welke offers hij heeft gebracht om te komen waar hij nu is. Als je iets met ondernemen doet of dat van plan bent… lezen!

 

 

abundance-Abundance 
Niet aan beginnen als je het fijn vind om te blijven zeuren! Peter Diamandis en Steven Kotler tonen met veel voorbeelden aan dat het nog nooit zo goed is gegaan met de wereld. Natuurlijk hebben we problemen (hele serieuze zelfs) maar over het algemeen hebben we het erg goed en gaat het zelfs steeds beter. Het boek geeft je daarnaast hoop en de overtuiging dat we alle problemen in de wereld kunnen oplossen. Geen hippie verhaal maar concrete en wetenschappelijk onderbouwde bewijzen die laten zien wat we als mensheid kunnen!

 

P.S. Peter heeft mij ook geïnspireerd te stoppen met het kijken naar nieuws! Nieuws is voor 90% gekleurd en negatief. En laten we even eerlijk zijn. Je hebt waarschijnlijk geen idee meer waar het nieuws 3 dagen geleden over ging…. toch?


moneyMoney, master the game.

Ik wist het nooit zo goed met Tony Robbins. De man staat altijd met een dikke Prodent smile en een net iets te gebruinde kop voor een een of ander landhuis of vliegtuig. Een patserige amerikaan die je motiveert met oneliners! Ik kon er niet meer naast zitten. Tijdens mijn vakantie dit boek gekocht en wat een eye opener. Tony vertelt je in simpele bewoording waarom je nu aan je financiële situatie moet gaan denken, welke leugens de financiële markt je vertelt en hoe je met die kennis je financiële toekomst veilig kan stellen. Iets lezen is iets heel anders dan iets doen, maar met dat laatste ben ik nu bezig.

 

Als jij net als ik dacht dat Tony niet echt iets zinnigs te melden heeft bekijk dan even dit interview! Het hele interview is zeer de moeite waard, maar vanaf 12 minuten vond ik het echt interessant worden!

Heb jij ook een must read? Let me know!

 

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

6 Comments

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(