Business Lifehacks Tips & Tools

Mijn favoriete apps! Time management met Pomodone.

Ik heb er erg mijn best op gedaan. Van die apps waarmee je bij kunt houden hoeveel tijd je aan een taak besteedt. Bij het werk voor de klanten gaat het nog wel goed, maar zodra ik voor mijn eigen projecten zaken wil gaan timen gaat het op de een of andere manier hopeloos mis. Ook merkte ik dat ik regelmatig uren achter elkaar met 1 taak bezig was, of dacht dat ik al uren bezig was terwijl er in de praktijk 35 minuten voorbij waren :-(.

Als jij een (of alle) van de bovenstaande punten ook wel eens meemaakt dan is de pomodoro techniek en de app pomodoneapp wellicht iets voor je.

Pomodoneapp

De pomodoro techniek is bedacht door een Italiaan die er gek van werd dat hij bepaalde taken niet af kreeg en continue gestoord werd in zijn werkzaamheden. Hij pakte een kookwekker (die toevallig leek op een tomaat) en stelde die in op 25 minuten. Deze 25 minuten zou hij alleen aan 1 taak werken en zich niet bezighouden met alles wat hem van die taak af kan houden. (Tegenwoordig is dat social media, mail, telefoon, collega’s etc) Na deze 25 minuten nam hij 5 minuten pauze voor ontspanning en ging daarna verder met de volgende 25 minuten. De pomodoro techniek wordt ondertussen veel gebruikt bij time management trainingen.

Het grote voordeel van deze manier van werken vind ik dat je een begin en een eindpunt hebt. Zeker bij uitgebreide taken of taken waar je niet echt op zit te wachten zorgt het ervoor dat je deze makkelijker kan opdelen of jezelf ertoe kan zetten deze taken op te pakken. (Je hebt immers een eindpunt in zicht)

Een ander groot bijkomende voordeel is dat wanneer je hiervoor een app gebruikt deze ook registreert hoeveel pomodoro’s je voor een taak gebruikt en daarmee dus een goed beeld hebt hoe lang een taak heeft geduurd.

In de praktijk werk ik op de volgende manier.

  1. Ik gooi mijn hoofd leeg (Getting things done) op mijn to do lijst. (Asana)
  2. Vervolgens stel ik aan de taken prioriteiten en bepaal welke deadline’s ik voor de taak heb.
  3. Ik open de Pomodoneapp die gekoppeld is aan mijn Asana to do list waarin ik de taken direct kan zien. (Daarom is deze app zo ontzettend handig!!)
  4. Per taak stel ik de timer in. Een pomodoro is 25 minuten maar ik heb gemerkt dat 40 of 15 minuten voor een taak voor mij het beste werkt.
  5. Ik ga aan de slag met de taak (zoals deze blog) en laat mij niet afleiden door mails, social media, etc.
  6. Als ik de taak heb afgerond stop ik de timer. Heb ik de taak na de ingestelde tijd nog niet af dan bepaal ik hoeveel tijd ik nog nodig heb en stel de timer na een korte break opnieuw in.

Ik probeer bij al mijn bureau werk nu op deze manier te werken. Aan het eind van de week bekijk ik mijn to-do lijst om te zien wat ik heb afgestreept en leg daarnaast de data van de Pomodoneapp om te zien welke taken mij de meeste tijd hebben gekost. Door deze data bij te houden krijg ik een beter beeld van mijn sterke en zwakke punten. (Als een simpele taak mij veel tijd kost ben ik er blijkbaar niet zo goed in smile.png!)

Zo! Dat was weer een heel verhaal! Vragen of heb jij een ander idee of wil je delen hoe jij op een soortgelijke manier aan het werk gaat? Laat mij dat dan weten via een van de social media kanalen of laat hieronder een reactie achter! Is de app een handig idee? Deel het dan met je volgers en vrienden!

Ik doe niks liever dan hierover met je verder te praten. Jij ook? Neem dan zeker even contact met mij op, of schrijf je in voor mijn maillijst.

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

4 Comments

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Martijn,

    Ik gebruik Gekko (https://www.getgekko.com/en/xAOJBeX9dW) en ik moet zeggen dat dit een super app is om bijv. een timer aan te zetten voor je verschillende ‘projecten’. Net zo’n kookwekker als jij noemde, maar dan heel makkelijk gekoppeld aan je projecten. Het heeft 3 apps voor op je telefoon, een uren timer, een bonnetjes app en een ritten admin. Echt heel handig. je kunt in de portal allerlei rapporten uitdraaien van uren, facturen, ritten, etc. Alles cloud based dus helemaal van deze tijd.

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven
ontvangen?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Dank voor je inschrijving! Ik mail je alleen als ik je echt iets moet vertellen.

Oeps. Er ging iets niet helemaal goed....