Business Lifehacks Tips & Tools

Mijn Favoriete Apps! Tovertypen met Textexpander en je smartphone!

Vroeger toen ik nog jong was heeft iemand ooit tegen mij geroepen dat het wel eens handig zou kunnen zijn om een typecursus te volgen om sneller te leren typen. Hoewel ik er toen weinig in zag (ik zou mijn eigen horeca zaak opzetten en vond al dat getik op een toetsenbord niet zo belangrijk) moet ik zeggen dat het wellicht wel handig was geweest. Nu een typecursus volgen is natuurlijk een oplossing maar daar ben ik te druk en ook te eigenwijs voor en bovendien zijn er veel betere oplossingen zoals je ook in een van mijn vorige blogs hebt kunnen lezen.

Toch is het als kenniswerker die een flink deel van de dag bezig is achter een computer wel handig als je sneller en makkelijker teksten op een scherm kan toveren.

Textexpander

De tool die ik op dit moment gebruik om sneller te kunnen typen heet Textexpander. Geen uitgebreide cursus voor nodig, maar gewoon een slimme tool waarin ik teksten kwijt kan die ik vaak gebruik.

Atext screenshot

In bovenstaande screenshot zie je een aantal van de afkortingen die ik heb ingesteld. Zo staat mh voor Martijn Holtes, ‘tel voor mijn telefoonnummer en vrm voor Vriendelijke groet, Martijn Holtes Just Connecting B.V.  Je stelt dus door middel van afkortingen in welke woorden of zinnen er moeten volgen.

Behalve woorden of korte zinnen die ik nu niet meer hoef uit te schrijven kan ik ook complete teksten toevoegen incl. invulvelden. Dit komt erg goed van pas bij bijvoorbeeld mijn linkstrategie op LinkedIn. Ik kies er namelijk voor om iedereen die mij een uitnodiging stuurt zonder reden te vragen waarom zijn willen linken. Hiervoor heb ik nu een standaard bericht opgesteld.
Atext luit

Wanneer ik liut intik verschijnt bovenstaande tekst waarbij ik de naam kan aanpassen.  op deze manier kan ik in 30 seconden 15 uitnodigingen beantwoorden. Veel sneller dan bijvoorbeeld copy/paste of iedereen met aparte teksten vragen wat de reden van de uitnodiging is.

Textexpander is een betaalde tool maar via wat research kwam ik erachter dat er ook een Google Chrome extensie bestaat.

IOS

We zitten natuurlijk niet de hele dag alleen achter de computer maar zijn ook vaak op pad. Ook in je iPhone kan je dit soort afkortingen toevoegen. Helemaal handig omdat je dan minder op dat kleine toetsenbord hoeft te pielen.

  1. Ga naar je instellingen en selecteer algemeen.IMG_1889
  2. Scroll naar beneden en selecteer ToetsenbordIMG_1890
  3.  Selecteer de optie tekstvervanging en stel hier afkortingen in die je vaak gebruikt zoals in het voorbeeld van Atext.IMG_1892

P.S. Weet jij hoe dit zit op een Android telefoon dan hoor ik dat graag!

Ik doe niks liever dan hierover met je verder te praten. Jij ook? Neem dan zeker even contact met mij op, of schrijf je in voor mijn maillijst.

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

He! Ik wil ook wat zeggen!

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven
ontvangen?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Dank voor je inschrijving! Ik mail je alleen als ik je echt iets moet vertellen.

Oeps. Er ging iets niet helemaal goed....