LinkedIn Mindset Social media

Niemand is geïnteresseerd in jouw mening op LinkedIn

Je hebt ze vast al eens voorbij zien komen. Klaagberichten over dat platformen niet meer zijn wat ze geweest zijn. Klaagberichten dat LinkedIn Facebook aan het worden is met ‘onzin’ berichten. Dat LinkedIn door zogenoemde lion’s (Link In Open Network) verpest wordt.

Ik heb een boodschap voor je:

NOBODY…..

GiVES….

A….

FA©K ….. bro…

Vroeger was alles beter. Toch?

Ben ik het dan met alles eens? Nee, zeker niet. In het wilde weg met iedereen linken is denk ik niet fout, maar het levert je naar mijn idee ook niet heel veel op. Een breed maar niet relevant netwerk geeft je in het begin wellicht nog veel bereik, maar bereik is niet belangrijk!

Bereik niet belangrijk?

Nope. Aandacht, je verhaal vertellen en aanzetten tot actie is jouw enige doel als marketeer of sales professional. Over hoe je die aandacht genereert en je verhaal vertelt zijn boeken, blogs en artikelen over volgeschreven. Dat is een andere discussie.

‘Ja, maar jij zit nu toch ook over klagers te klagen’, hoor ik je denken…. Zo kan je het opvatten, maar dit blog is vooral een pleidooi voor meer positiviteit en professionaliteit. Natuurlijk mag je van mij je ongezouten mening geven, graag zelfs (maar wie krijgt er energie van gezemel over dat dingen niet meer zijn wat ze geweest zijn, jij?).

Lion’s, mensen die hun updates vaker voorbij laten komen en ja zelfs de rebus op LinkedIn gaan mijn netwerk niet verpesten. Heb ik er wat aan? Nee. Vind ik er wat van? Ja. Maar het helpt niks dat jij of ik ons er zo druk om maken.

Een social media platform is uiteindelijk een community. Die community is (op social media deels) democratisch ingericht. Als de meerderheid vindt dat we een platform op een bepaalde manier gaan gebruiken dan doen we dat. Of ik dat nou leuk vind of niet!

LinkedIn is ooit begonnen als een platform om professionals dichter bij elkaar te brengen. In het begin lag de focus vooral op het vinden van een nieuwe baan. Door de jaren heen is het platform geëvolueerd naar een tool waar ook sales en marketingmensen veel gebruik van maken. Een goede ontwikkeling die door de jaren heen ook met foutjes en het herstellen daarvan gepaard is gegaan.

Dus komen er lions voorbij, bevalt een update je niet? Ik voel met je mee, maar stop met het zeuren, klagen of nog erger anderen zwart te maken. LinkedIn is een platform voor professionals, en als anderen zich in jouw ogen niet als een pro gedragen, geef dan in ieder geval zelf het goede voorbeeld.

Toch?

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

He! Ik wil ook wat zeggen!

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(