Business Marketing

De reden dat jij niet overtuigt

Druk druk druk, ik betrap mezelf erop dat ik het weer eens roep tegen iemand die mij vraagt hoe het gaat. Druk zijn is in onze tijd een manier waarmee we hopen succesvol te zijn. Het is iets waar ik al langere tijd door gefascineerd ben en het is een “probleem” wat ik probeer op te lossen. Mooie stof voor een nieuwe blogpost dus daarover later meer.

Druk zijn wil ik nu van een andere kant belichten namelijk hoe jij daardoor meer kan verkopen!

Er is een ding wat de meeste ondernemers, sales professionals en eigenlijk iedereen die iets probeert te verkopen vergeet. Of je een dienst of product verkoopt, of je een grote of een hele kleine onderneming hebt, er is iets wat we bijna allemaal vergeten te noemen maar wat nog waardevoller is dan een goede prijs! Het is de grootste usp (unique selling point) van jouw product of dienst en toch wordt er zo goed als nooit over gesproken….TIJD!

Hoeveel tijdswinst levert hetgeen wat jij verkoopt op? Ik vind het opmerkelijk dat we daar bijna nooit bij stilstaan (wellicht geen tijd voor ;-)) maar tijd is op je gezondheid en het welzijn van jezelf en je familie na het belangrijkste in je leven! Ga maar na:

  • Een groot deel van de Nederlanders is bereid salaris in te leveren voor meer vrije tijd.
  • We kijken massaal Netflix zodat we in de beperkte vrije tijd die we hebben geen reclame’s hoeven te zien.
  • Fast-food is niet te eten maar het is makkelijk en scheelt je bergen aan tijd omdat het direct klaar is! (Een slowjuicer en een bak groente gaat ook erg snel kan ik je overigens uit ervaring vertellen!)
  • Ook de health-freaks houden er niet van hun spaarzame vrije tijd te “verdoen” in de keuken gelet op initiatieven als hellofresh
  • Time management apps en technieken waren nog nooit zo populair als nu!
  • En wellicht wel het mooiste bewijs…. wordt je wel eens chagrijnig als je telefoon gaat i.p.v. dat je een appje of mail krijgt?

Vooral de laatste is een mooie eye openener. Een flink deel van de mensen vind het irritant als zij gebeld worden. Bellen kost tijd en je kunt het ook nog eens niet inplannen wanneer jij dit wilt….. klopt toch? 😉

grumpy catt call

Kortom, genoeg bewijs dat tijd ondertussen waardevoller is dan geld. Toch gaat een deal 9 van de 10 keer over de prijs, kwaliteit, levertijd en dergelijke en niet over de tijdsbesparing die het oplevert. Te vaak hoor ik nog van ondernemers wanneer ik hen vraag wat hun usp’s zijn dat ze betrouwbaar en een expert op hun vakgebied zijn, dat zij hun afspraken nakomen en dat de klant op nr1 staat. Dat zijn geen usp’s dat zijn voorwaarden om überhaupt zaken te kunnen doen!

Denk dus eens goed na over de tijd die het een afnemer scheelt als hij met jou in zee gaat.

Laat ik mijzelf als voorbeeld nemen. Ik verkoop trainingen en consultancy op het gebied van social media toch?
NOPE!

Ik verkoop je tijd, want door mijn diensten af te nemen heb je sneller de kennis en het advies en weet je sneller welke richting je op zou moeten met je online marketing en social media activiteiten. Alle kennis die ik heb is namelijk vast wel ergens op het web in op deze site te vinden, en dat is niet alleen in mijn branche.
Kennis alleen is sinds de komst van het internet geen toegevoegde waarde meer. Je kunt er echter voor kiezen die kennis zelf op te zoeken (en daar een paar dagen mee bezig te zijn) of je huurt iemand in waarbij je dus eigenlijk de tijd en ervaring inkoopt die iemand daar vooraf in heeft gestopt.

Stel jezelf dus voor je volgende gesprek de vraag, hoeveel tijd bespaart mijn dienst of product jouw klant?

Ik doe niks liever dan hierover met je verder te praten. Jij ook? Neem dan zeker even contact met mij op, of schrijf je in voor mijn maillijst.

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

2 Comments

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Je kan tijd zelfs uitdrukken in geld. Want elke ondernemer heeft een (al dan niet fictief) uurtarief. Dus, even rekenen: is jouw uurtarief 65 euro? Dan is elk uur dat je uitspaart en WEL declarabel kunt maken 65 euro waard. Volg je een training die jou naar schatting 4 a 5 uur tijdwinst oplevert op maandbasis (da’s een uur per week), dan is die training op jaarbasis dus al ongeveer 12x (nou vooruit, 10x als je van vakantie houdt of nodig hebt) 300 euro waard!

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven
ontvangen?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Dank voor je inschrijving! Ik mail je alleen als ik je echt iets moet vertellen.

Oeps. Er ging iets niet helemaal goed....