Business Lifehacks Marketing Tips & Tools

5 sites waar jij gratis kunt studeren!

Tijden veranderen snel! Onze opleidingsinstituten worstelen met de vraag wat voor lessen er moeten worden gegeven en op welke manier. Kinderen op de basisschool gaan immers een baan krijgen die nu waarschijnlijk nog niet bestaat, en de leerling weet al veel beter hoe bepaalde zaken in elkaar steken dan de leraar.

charles darwin

Een mooie quote van Charles Darwin die zeker in deze tijd klopt als een bus! Over 15 jaar is volgens de wet van Moore de computer net zo slim als de mens en over 25 jaar zo slim als de gehele mensheid bij elkaar. Hoog tijd dus om te zorgen dat je bijblijft op jouw vakgebied en blijft leren en ontdekken.

Ik zal hier niet beweren dat opleidingsinstituten of klassikale trainingen niet werken. Juist door trainingen te volgen kan je kennis in een korte tijd op een hoger niveau worden gebracht. Maar heb je hier geen tijd voor, ben je lekker eigenwijs of heb je gewoon zin om te pielen en kloten dan zijn de volgende sites echt iets voor jou!

Udemy

Ok niet helemaal gratis maar het kost niet veel. Op Udemy kan je voor veel verschillende vakgebieden online trainingen en cursussen volgen. Zoals bij alle benoemde sites zijn de trainingen in het Engels. Schrijf je gratis in en wacht met het aankopen van een training. Je zult snel genoeg een nieuwsbrief ontvangen met een aanzienlijke korting zoals elke training voor 20 a 30 dollar of minder 🙂

Coursera

Hoe vet is het als je op de volgende verjaardag kan zeggen dat je bij Stanford of Yale studeert! Coursera biedt gratis cursussen aan van universiteiten van over de hele wereld, maar ook van de UvA en de TU. Alle cursussen zijn gratis te volgen maar wil je een bewijs van deelname dan kost je dat ongeveer 20 tot 40 euro. Reken wel op een “flinke” huiswerk opdracht en neem alleen deel als je het serieus wilt oppakken.

Codecademy

Staat nog steeds hoog op mijn verlanglijst om helemaal door te lopen. Op Codecademy kan je leren programmeren, websites te bouwen en maak je kennis met veel gebruikte programmeer talen. Ook leuk om jezelf uit te dagen als je geen baan wilt hebben als programmeur. Kennis van computertaal gaat in de toekomst steeds belangrijker worden!

edX

Lijkt een beetje op Coursera maar heeft een diverser aanbod. Vind je niks op Coursera van je gading dan is het de moeite waard deze site te bekijken.

Harvard open course

Hoe vet zou het zijn als je kunt zeggen dat je op Harvard gestudeerd hebt! Je vind hier verschillende cursussen terug waarvoor je een Harvard certificaat kunt ontvangen.

Update 29-07

Een mooie aanvulling van Dennis Stulp is de Khan Academy waar je van alles kan terug vinden zoals biologie, wiskunde, economie en geschiedenis. Thnx 4 sharing Dennis!

Ik doe niks liever dan hierover met je verder te praten. Jij ook? Neem dan zeker even contact met mij op, of schrijf je in voor mijn maillijst.

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

6 Comments

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven
ontvangen?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Dank voor je inschrijving! Ik mail je alleen als ik je echt iets moet vertellen.

Oeps. Er ging iets niet helemaal goed....