Waarom de Wim Hof Methode?

Meer dan 25 jaar geleden zag ik Wim voor het eerst op tv. Sindsdien ben ik gefascineerd door de records die Wim heeft gebroken. Maar het duurde nog zeker 21 jaar voordat ik begon om de Wim Hof Methode te beoefenen.

De reden daarachter is minder leuk…

Zoals veel mensen in deze samenleving voel ik de druk van het leven. Begin 2018 voelde ik me overweldigd door alle verantwoordelijkheden en de prestaties die ik moest leveren. Dat leidde tussen 2018 en 2020 tot een burn-out en depressie. En dat is waar de Wim Hof-methode om de hoek komt kijken.

Ik begon de methode van ademhalen, focus en koude training toe te passen en voelde onmiddellijk een diepe rust in me. Een rust die ik niet meer kon vinden met sport, meditatie of enige andere activiteit.

De Wim Hof Methode is een van de weinige methodieken die me op een diepgaande manier heeft geholpen om deze moeilijke periode door te komen en uiteindelijk te overwinnen. Kou is iets wat we als negatief beschouwen. En dat terwijl er zoveel voordelen aan zitten.

Dit is hoe jij met de juiste ademhaling, focus en koude training next level komt!

In mijn Wim Hof Methode Fundamentals workshop ligt de focus op mentale weerbaarheid en persoonlijk leiderschap. De mensen die zich hierdoor aangesproken voelen zijn vaak professionals, ondernemers en mensen die weten dat er een volgend niveau is en de tools willen hebben om dat te bereiken!

Het concept van mentale weerbaarheid wordt volgens mij vaak verkeerd begrepen. Voor mij is mentale weerbaarheid de moed hebben om te zijn wie je bent in elk onderdeel van je leven.

Mentale weerbaarheid is een van de belangrijkste vaardigheden die je kunt opbouwen om jezelf te worden en zijn.
Om te doen wat nodig is om al je gegeven potentieel de wereld in te krijgen.
Om je weerbaarheid op te bouwen, moet je het ongemak dat daarmee gepaard gaat omarmen.

In mijn workshops besteed ik extra aandacht aan hoe je de Wim Hof Methode kunt gebruiken om jezelf te trainen om je comfortabel te voelen in oncomfortabele situaties.

Wim Hof Methode Fundamentals workshop

Refrenties

Thank you Martijn for this excellent workshop! It was really good! You create a very open en safe place. A place to learn, and to experience the cold and your breath in a unique way. I have done your workshop 3 times already and I am sure it won’t be the last.

Femke Hogema – Trainer, auteur, spreker bij Profit First Nederland

Martijn had full-attention and vigilance on our group of eight, my friend and I felt safe instantly! I absolutely recommend this experience to anyone who likes to push limits and wants to learn more about how consciously dealing with temperatures could improve your life. Thanks for the training!

Sebastiaan van der Lans

Afgelopen zaterdag hebben wij een Wim Hof Workshop bij Martijn mogen volgen, het was echt goed en wat een eye-opener! De workshop is erg leerzaam en hopen wij goed in ons dagelijkse leven toe te passen.

Martijn creëert een hele goede vibe en geeft de ruimte je volledig open te stellen. Er was een zeer aangename sfeer en was echt een ervaring om nooit meer te vergeten.

Wim Brand – Eigenaar TiGiForce

Martijn is een gedreven professional die met humor en kunde de groep en het individu in de groep helpt met het onder de knie krijgen van de techniek om daarna de ultieme uitdaging aan te kunnen; 2 minuten in het ijsbad. Het was een toffe ervaring.

Jan-Henk Bouman – Founder Fountainheads – Co-founder Permanent Beta