Ik had er vroeger neit zoveel mee. Ochtenden en al helemaal niet met ochtend rituelen. De ene keer vroeg uit bed de andere keer wat later. Zolang ik mijn to do’s, maar af heb en iedereen blij is vond ik het wel best. Toch was het een terugkerend thema. Mensen in mijn omgeving waren er mee bezig en nadat ik verschillende artikelen gelezen had over de voordelen werd het tijd voor een experiment.

Conclusie: een ochtendritueel maakt mij gelukkiger, productiever en relaxter!

In dit artikel lees je mijn ervaringen en activiteiten vanaf het moment dat ik wakker word.

Mijn ochtend ritueel

6.oo 

Mocht ik nog niet zelf wakker zijn geworden (meestal rond 6 uur) dan gaat mijn wekker op mijn telefoon af. Die ligt overigens niet naast mijn bed maar in mijn werkkamer. Ik moet dus mijn bed uit om de wekker uit te zetten en voorkom daarmee snooze gedrag. Ook maak ik gebruik van een Fitbit met stil alarm. Je weet maar nooit of je door de wekker slaapt 😉

6.05

Water! Slapend water drinken heb ik nooit geleerd. Het eerste wat ik dus doe is 0,75 liter water drinken. Een gewoonte die ik heb overgehouden aan het twee keer voltooien van het #75HARD programma.

[activecampaign form=1]

6.10

Meteen starten met de juiste balans tussen de juiste stofjes is fijn. En daarmee bedoel ik de stofjes in mijn lichaam. Met de Wim Hof Methode ademhaling (3 tot 4 rondes) zorg ik dat mijn lichaam in een alkalische staat verkeert en de neurotransmitters voor die dag weer optimaal functioneren. Wel zo handig als je alles uit je dag wilt halen.

Noem het mediteren of noem het anders, ik merk dat het werkt. Na mijn ademhaling oefening bedenk ik minimaal 3 dingen waar ik dankbaar voor ben. Dat mag iets groots zijn maar ook iets kleins. Iets van gisteren, vorig jaar of iets wat nog komen gaat. De reden hierachter is niet zweverig maar heel praktisch. Als je dankbaar bent kan je niet gestrest, angstig of gespannen zijn. Dit is wetenschappelijk aangetoond en dus weet ik zeker dat ik de dag lekker ontspannen begin ;-).

6.30

Work-out time! Wandelen, gewichten of hardlopen. Afhankelijk van mijn schema ga ik 45 minuten aan de slag met een van die drie dingen.

7.15

Tijd voor een koude douche of als het weer meezit een ijsbad.  Aan de ene kant omdat dit erg goed is voor je lichaam (denk maar aan het sauna idee), maar vooral om de juiste mindset te krijgen. Een koude douche geeft je energie en maakt je volledig wakker en alert! Prima manier om je dag te beginnen. En… je mag het verwachten van een Wim Hof Methode instructeur 😉

8.00

Klaar voor de dag! 😉