Business Lifehacks Social media Tips & Tools

Hoe jij in 2 stappen veel tijd kunt besparen!

Ken je “If This Than That” afgekort als IFTTT al? Als je het niet kent heb je echt wat gemist. IFTTT is een systeem waarmee je heel makkelijk koppelingen kan maken tussen allerlei verschillende apps en systemen. Ik kan geen regel programmeren maar via IFTTT kan ik alsnog hele vette en handige hacks maken die mij veel tijd en energie schelen.

Eerst moet je een account aanmaken op IFTTT. Dat doe je door naar de site te gaan en hier een account aan te maken.

Met het systeem kan je recepten aanmaken waarbij “If This” betekent dat wanneer er iets gebeurt, “Than That” er de volgende actie moet worden uitgevoerd. De mogelijkheden zijn eindeloos maar hieronder vind je een paar van mijn favoriete recepten.

Aangezien ik een Iphone gebruik werken onderstaande recepten alleen op IOS. Heb je een Android telefoon? Zoek de recepten dan even handmatig op de site.

Instagram to Twitter

Gebruik je Instagram? Gaaf ik ook, maar het irritante is dat wanneer ik een Instagram foto doorzet op Twitter er een gare link in de tweet staat i.p.v de foto zelf. Wanneer je onderstaand recept gebruikt worden je foto’s voortaan als Twitterpic naar Twitter doorgezet en is de foto dus direct zichtbaar voor je volgers.

Instagram to Twitter IFTTT

 

Bespaar geld of je batterij

Thuis gebruik ik altijd mijn WIFI verbinding op mijn telefoon en buitenshuis 3G. Niks nieuws maar wist ja dat wanneer je de WIFI op je telefoon aan laat staan terwijl je gebruik maakt van 3 of 4G de batterij onnodig veel stroom verbruikt. Slim dus om WIFI buitenshuis uit te zetten, maar wanneer je weer thuis bent en alles via je mobiele databundel doet dan ben je daar weer binnen de kortste keren door heen.

Ik heb daarom IFTTT aan mijn locatie gegevens verbonden. De app waarschuwt dat ik WIFI moet uitzetten als ik van huis vertrek en waarschuwt ook dat ik mijn WIFI aan moet zetten wanneer ik weer thuis ben!

 

wifi off ifttt

wifi on on ifttt

 

Melding bij zoekopdracht op Twitter

Als je Twitter gebruikt dan weet je vast ook wel dat je een zoekopdracht kunt doen op bepaalde trefwoorden. Nadeel is dat er nog geen goede gratis tool is die jou op de hoogte stelt wanneer een nieuwe tweet voldoet aan jouw zoekopdracht. Met dit recept kun je een zoekopdracht instellen (bijvoorbeeld een vraag over je dienst of product of op je eigen naam) waarna IFTTT je dit als melding laat zien op je mobiel.

2015-04-03_14-53-31

 

 

Melding van tweet door specifieke gebruiker

In de gaten houden wat je vriendin, collega of concurrent allemaal aan het roepen is op Twitter? Je kunt natuurlijk naar het Twitter account van die persoon gaan maar je kunt het ook realtime volgen via IFTTT. Als je dit recept instelt krijg je elke keer een melding wanneer het door jouw aangegeven account een tweet stuurt. Handig dus om realtime in de gaten te houden wat er allemaal gebeurt.

2015-04-03_14-59-33

 

Zoals ik al schreef zijn de mogelijkheden eindeloos. Heb jij een slim recept gemaakt of gevonden? Laat het mij weten in een reactie hieronder!

Ik doe niks liever dan hierover met je verder te praten. Jij ook? Neem dan zeker even contact met mij op, of schrijf je in voor mijn maillijst.

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

He! Ik wil ook wat zeggen!

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven
ontvangen?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Dank voor je inschrijving! Ik mail je alleen als ik je echt iets moet vertellen.

Oeps. Er ging iets niet helemaal goed....