Business Lifehacks Tips & Tools

Mijn favoriete apps! Blinkist

Al geruime tijd ben ik gefascineerd door het onderwerp Lifehacking! Mocht je hier nog nooit van gehoord hebben, het heeft niks te maken met inbreken in computers maar wel met dingen slimmer, sneller en makkelijker doen in minder tijd, met minder energie, zonder stress en met zo min mogelijk geld ;-).

In deze nieuwe reeks blogs zal ik regelmatig mijn favoriete Lifehack apps met je delen.

De eerste in deze reeks is Blinkist!

20140423102435-Productshots4

Het is niet zozeer een losstaande app als wel een dienst die jou (als je net als ik een beetje van lezen houd) ontzettend veel tijd gaat besparen! De mensen bij Blinkist doen namelijk iets waar bijna niemand meer tijd voor heeft. Ze lezen een boek…. en als ze dat boek dan uit hebben dan schrijven ze daar een hele goede samenvatting over en die delen ze met jou!

De meeste samenvattingen kan je in een kwartier a 20 minuten lezen of als je echt strategisch lui bent (zoals ik) dan laat je de boeken voorlezen wanneer je in de auto of trein onderweg bent. De boeken die je kunt terug vinden zijn alle non fictie want de samenvatting van de Da Vinci Code lezen  is natuurlijk niet leuk.

Kan je daarna zeggen dat je het hele boek hebt gelezen? Nee dat niet maar je hebt wel alle key insights (blinks) uit het boek te pakken. Ik heb altijd een enorme stapel aan boeken die ik nog een keer wil lezen en met hulp van Blinkist heb ik die stapel nu heel makkelijk kunnen onderverdelen in 3 categorieën.

  1. Ik heb de samenvatting gelezen en kom erachter dat het boek voor mij toch niet zo interessant is.
  2. Het boek was erg interessant maar via Blinkist heb ik de key insights verkregen (waarvan ik de belangrijkste lessen weer in Evernote noteer) waardoor ik de rest van het boek niet meer hoef te lezen. (En dat scheelt weer veel tijd!)
  3. Mega interessant en gaaf boek. Ik heb de samenvatting gehoord en schaf het boek aan om verder in de materie te duiken.

Ik verspil mijn tijd en geld dus niet meer aan boeken die voor mij toch niet interessant genoeg waren of heb via Blinkist al genoeg info.

Je kunt Blinkist 3 dagen onbeperkt gratis gebruiken en daarna betaal je per jaar €49.99 (zonder audio) of €79.99 (met audio). Dat lijkt misschien veel geld maar als je dit omrekent naar de besparing op boeken dan is het niet veel, laat staan de tijd die je ermee bespaart.

Ik doe niks liever dan hierover met je verder te praten. Jij ook? Neem dan zeker even contact met mij op, of schrijf je in voor mijn maillijst.

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

2 Comments

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Why, hello! Thanks for this kind review 🙂 We’re very honored to be featured in your first installation on life hacks. It’s especially interesting to learn how you’ve broken down your to-read list into these three categories, and how our app helps you to prioritize.

    Keep it real,
    Emily at Blinkist

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven
ontvangen?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Dank voor je inschrijving! Ik mail je alleen als ik je echt iets moet vertellen.

Oeps. Er ging iets niet helemaal goed....