’80 procent van het behalen van resultaat zit tussen je oren, de juiste strategie en kennis is maar 20%’.  Het is een uitspraak die persoonlijke ontwikkeling en business coach Tony Robbins roept tijdens zijn business seminars. En hoe cheesy het ook klinkt hij heeft volkomen gelijk. Probleem met dit soort one-liners is dat ze inspirerend zijn maar je niet vertellen wat je dan precies moet doen…

Wat ga jij uit dit artikel halen?

Ik ben de laatste paar jaar gefascineerd geraakt door datgene wat het verschil maakt. Of het nu over je persoonlijke leven, carrière of zakelijke activiteiten gaat. Hoe komt het dat sommige mensen wel slagen en velen niet? Die vraag is voer voor 35 andere artikelen maar in dit artikel vind je een antwoord op deze vraag.

In dit artikel deel ik met je wat ik de afgelopen 75 dagen heb gedaan en hoe ik daarmee mijn business uit het slob trok. Ik deel de exacte activiteiten die ik elke dag heb gedaan om dit te bereiken. Daarnaast deel ik mijn business challenge met jou waar ik vanaf vandaag mee begin. Deze (meer op sales georiënteerde) challenge die ik in de aankomende 75 dagen ga uitvoeren om vanaf dit punt nog een keer next level te gaan. 😉

Wilskracht = Resultaat

De afgelopen 73 dagen (op dit moment van schrijven dus nog 2 te gaan) heb ik me aan een simpel maar strak programma gehouden. Het programma heet #75Hard en is bedacht door Andy Frisella. Een ondernemer uit Amerika die nogal intens en recht door zee is ;-).

Het programma is volledig gericht op het ontwikkelen van ‘mental thoughness’ in het Nederlands het best vertaald als ‘wilskracht’.

[activecampaign form=1]

En dat beste lezer…. dat is wat het verschil maakt.

Het maakt niet uit welk doel je in je leven stelt. Of dat doel nou gericht is op het verbeteren van je financiën, je relatie met je partner, je carrière of onderneming. Genoeg wilskracht is hetgeen wat je dat doel doet bereiken.

Ik zal niet zeggen dat wilskracht DE sleutel is. Er is nooit 1 ding of super groot geheim wat voor alles werkt. Maar je kunt wel stellen dat onvoldoende wilskracht hetgeen is wat je 100% zeker zal laten falen. Wat je doel ook is, je zult obstakels tegen komen. Strategieën, seminars, ervaringen van anderen, inspiratie, het helpt allemaal maar is nog steeds niet hetgeen wat jou daadwerkelijk bij je doel brengt. Als je wilskracht mist zullen al die zaken je namelijk niet gaan helpen.

En dat is precies waar het mij het afgelopen jaar aan ontbrak. Resultaat is dat de cijfers van het afgelopen jaar niet zijn wat het zou moeten zijn. Gelukkig heeft het niks te maken met de kwaliteit die ik mijn klanten lever. Mijn valkuil was dat ik heel veel IN maar niet AAN mijn business heb gewerkt. De afgelopen 75 dagen heb ik dat recht kunnen trekken maar nog belangrijker. Ik stroom over van de goede ideeën en energie. En dat komt de kwaliteit van mijn activiteiten en diensten zeer ten goede als ik de reacties van anderen mag geloven.

Wat jij nu kunt doen

Dat gezegd (of eigenlijk geschreven) te hebben biedt deze kennis je nog steeds geen oplossing hoe jij dat aanpakt.

Inzicht is mooi maar wat je met het inzicht doet is wat je resultaat geeft.

Het programma wat ik de afgelopen 73 dagen heb doorlopen traint je op het ontwikkelen van die wilskracht. Dit programma bestaat uit 5 simpele activiteiten die je 75 dagen achter elkaar ELKE dag doet genaamd: #75HARD.

 • Je kiest en volgt een dieet. Dit dieet is in lijn met wat jij wilt. Afvallen, aankomen, gezonder eten. Het maakt niet uit wat, maar je wijkt er niet vanaf. Oh en GEEN alcohol!
 • Je drinkt 1 gallon (3.8 liter) water per dag. (koffie, thee, sap valt daar niet onder ;-))
 • Je maakt elke dag een progressie foto van jezelf in shorts, ondergoed of bikini. (zodat je een mooie voor en na foto hebt)
 • Je leest minimaal 10 pagina’s uit een boek waar je iets van leert. Bijvoorbeeld een business of persoonlijk-ontwikkeling boek
 • Je doet 2 workouts per dag van minimaal 45 minuten waarvan 1 buiten, ongeacht het weer. (die workouts passen bij je doel. Wandelen is ook een work-out)

Als je een van de bovenstaande activiteiten verprutst of vergeet ben je af. Kies je bijvoorbeeld voor een dieet waarbij je geen suiker eet en eet je een M&M op dag 54… dan ben je af en begin je weer op dag 1 🙁

In een nog te verschijnen artikel ga ik dieper in op bovenstaande lijst. Dit programma heeft mij in mijn persoonlijk leven meer geholpen dan 65 boeken en 33 seminars….

Ondanks dat #75HARD lijkt op een fysieke challenge is het volledig gericht op het vergroten van je wilskracht. Het leert je om niet anderen of de omgeving de schuld te geven. Het maakt niet uit hoe je dag loopt of wat de omstandigheden zijn. Voer je de 5 simpele activiteiten niet uit dan ben je af. Er is overigens niemand die je controleert. Als je het verprutst en dat tegen niemand zegt komt niemand er ook achter. Je liegt alleen tegen jezelf en sta eens stil bij wat dat doet met jouw succes…. Zou jij iemand vertrouwen die constant liegt of waarvan je weet dat wat ze zeggen en doen niet in lijn is….

#75SocialSucces

Ik weet dat het #75HARD programma niet iedereen aanspreekt. Echter als jij je jezelf niet traint op je wilskracht….

Ik heb daarom een nieuwe challenge opgesteld waar ik vanaf vandaag mee begin om mijn business next level te brengen. Is die lijst compleet? Vast niet. Maar deze activiteiten 75 dagen (incl weekend en feestdagen) volhouden moet wel resultaat opleveren.

Als je deze challenge accepteert bestaat het programma uit de volgende onderdelen die je ELKE dag 75 DAGEN lang doet. Geen uitzonderingen, geen ziektedagen en geen vakantie. Je hebt de challenge dus pas volbracht als je 75 opeenvolgende dagen onderstaande activiteiten uitvoert.

 • Maak 5 connecties met jouw doelgroep
  • Je doelgroep is in lijn met je doel. Wil je nieuwe klanten dan maak je dus een connectie met prospects. Wil je een nieuwe baan dan maak je connectie met recruiters en werkgevers. De connectie kan je maken op LinkedIn, op een netwerkevenement of via Instagram of Twitter.
 • Je maakt elke dag een bericht voor je (professionele) social media kanalen en deelt er maximaal 3 per week op je social media kanalen.
  • Dat betekent dat van de 7 berichten die je bedenkt er dus maar 3 daadwerkelijk geplaatst worden. Dit leert je om beter na te denken over de kwaliteit van je bericht.
 • Je plaats elke dag 5 zinvolle reacties bij berichten van anderen.
  • Ook deze activiteit is in lijn met je doel. Je reageert bijvoorbeeld op updates op LinkedIn, Facebook of Instagram van bedrijven of personen die jou helpen je doel te verwezenlijken.
 • Je mailt (of stuurt een direct message) elke dag naar minimaal 1 nieuwe connectie een opvolg mail.
  • Deze mail bestaat uit iets wat voor de ander waardevol is. Dat kan een tip zijn, het delen van een goed artikel of een inspirerend bericht.
 • Je mailt (of stuurt een direct message) elke dag minimaal 1 bestaande connectie.
  • Net als bovenstaand is dit bericht in lijn met je doel en voor de ander waardevol!

Laten we eerlijk zijn. Als je ondertussen genoeg boeken hebt gelezen, webinars hebt bekeken en trainingen hebt gevolgd en nog steeds niet hebt bereikt wat je wilt dan ligt dat niet aan de informatie. Het probleem is dat je teveel denkt en te weinig doet… Bovenstaande challenge is gericht op doen!

Doe je mee? Download dan de #75SocialSucces checklist! 

Laat mij dat dan zeker weten en gebruik de #75SocialSucces. Ik heb lang zitten broeden op bovenstaand programma en deel dit graag met je omdat ik geloof dat er veel teveel wordt bedacht en gepraat maar veel te weinig gedaan. Dat neemt niet weg dat ik het wel eerst moet bedenken en energie krijg om dit soorten kennis en inzichten vaker te delen als ik weet dat het bij jou resoneert.

DOWNLOAD DE #75SOCIALSUCCES CHECKLIST

Meer informatie?

Dit concept is ook te boeken voor jouw (business) event, incompany of als 1 op 1 training.

Neem voor de mogelijkheden contact met mij op.

Neem contact op…

Waarom klanten voor MartijnHoltes.com kiezen:

Bijna 10 jaar ervaring op het gebied van Social Media en 13 jaar ervaring in Sales

Een trainingsprogramma doorlopen kan ‘bijna’ iedereen. Mijn opdrachtgevers waarden juist dat ik tijdens de training het programma kan loslaten als daarmee een beter eindresultaat bereikt wordt.

Een training is de start van een nieuwe manier van werken. Daarna begint het echte werk. Tijdens maar ook na een training stuur ik op de daadwerkelijke dagelijkse  routine die het verschil in resultaat gaat maken.