Business Marketing Social media

Stop met social media. Het heeft toch geen zin…

Wat! Geen social media meer? Als je de volgende punten zakelijk niet op orde hebt denk ik inderdaad dat je er maar beter mee kunt stoppen…

Social is geen tactiek het is een manier van leven. En ja dat klinkt wel heel erg ernstig! Betekent dat dat je nog verder moet vergroeien met je smartphone? Ik denk het niet. Social business, social media, social selling. Het zijn allemaal schitterende termen die je mooi kunt gebruiken als kapstok maar daar gaat het eigenlijk niet over. Social betekent dat je wilt investeren in je netwerk en in mensen! Thats it! Dus je opa die niks met Twitter en Facebook doet is wellicht een stuk meer social dan jij met je selfie’s op Instagram!

We leven in een wereld van overvloed waar genoeg content te vinden is. En omdat deze enorme berg aan informatie gestructureerd moet worden hebben slimme mensen slimme dingen bedacht. Google SEO en SEA, filters en zoekwoorden, email marketing, alerts en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zijn honderden manieren om content te maken en te verspreiden en dat is geweldig! Waarom lukt het dan maar zo weinig mensen hier echt succesvol in te zijn? Het probleem is niet de content maar de context. Als je geen context hebt gecreëerd slaat de allerbeste content gewoon weg niet aan. Hoe goed deze content ook mag zijn!

Wat is context?

Context is de totale waarde die je hebt gecreëerd voor jouw doelgroep. Dat betekent inspirerende authentieke content, en echt maar dan ook echt geven om je klanten en volgers. Online en offline! Hoe? Door een keer je kop te houden en te luisteren naar wat zij zeggen. Door de interactie te zoeken en het gesprek aan te gaan. Door antwoord te geven op vragen in plaats van een sales pitch te doen! Door weg te geven waar jouw doelgroep echt om vraagt! Social (media) succesvol inzetten betekent dat je relaties gaat opbouwen in allerlei vormen. Mensen die graag eens een praatje met je maken, en vrienden met wie je de zin van het leven kunt bespreken. Ze zijn allemaal even waardevol!

Hoe creëer je context?

Als je zelfstandig ondernemer en een beetje lief bent dan is context creëren niet zo moeilijk. Je geeft immers om je klanten en je kent hen persoonlijk.
Als je een organisatie hebt met medewerkers kan dit veel lastiger zijn. Jouw doelgroep moet namelijk bij elk contact het idee hebben dat ze gewaardeerd worden en geïnspireerd. Nee niet elk contact hoeft over te lopen van dankbaarheid, en ook hoef je mensen bij een simpele vraag geen compleet e-book te sturen. Maar het is wel ontzettend belangrijk dat de manier waarop jouw doelgroep contact met de organsiatie heeft op elkaar is afgestemd. Of we het leuk vinden of niet, het gaat steeds meer om de totale ervaring die men beleeft tijdens contactmomenten met jouw bedrijf. Brian Solis heeft hier overigens een erg goed boek over geschreven!

Als je naar marketing op deze manier kijkt zie je dat emotionele intelligentie (EQ) veel belangrijker aan het worden is is dan intelligentiequotiënt (IQ). Zijn de mensen die met jouw doelgroep contact hebben wel een beetje lief. Tegen jouw doelgroep, maar zeker ook tegen elkaar. Hoe zit het met het intern draagvlak voor de ideeën van de organisatie en staan de neuzen wel dezelfde kant op.

Iedereen binnen de organisatie moet doordrongen zijn van het waarom van de organisatie. Waarom doen we de dingen die we doen en wie helpen we daar nou eigenlijk mee. Pas als dat voor iedereen duidelijk is en je mensen binnen de organisatie hebt die ook echt in dat doel geloven zit je op de goede weg. Pas als dat doel glashelder is zal de totale ervaring tijdens alle contactmomenten gaan kloppen! Ja een content kalender is super waardevol! Ja software en monitoring kan je helpen om je boodschap op het juiste moment aan de juiste mensen te vertellen. En het lijkt mij logisch dat de content die je plaatst past bij jouw organisatie en het platform. Maar het levert allemaal niks op als je geen context met de doelgroep hebt gecreëerd.

Mooie content creëren kan je leren! Lief doen voor anderen en daarmee de content relevant en opvallend maken is niet voor iedereen weggelegd. En daar ligt nu juist een kans voor jou!

Ik doe niks liever dan hierover met je verder te praten. Jij ook? Neem dan zeker even contact met mij op, of schrijf je in voor mijn maillijst.

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

He! Ik wil ook wat zeggen!

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven
ontvangen?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Dank voor je inschrijving! Ik mail je alleen als ik je echt iets moet vertellen.

Oeps. Er ging iets niet helemaal goed....