Business Lifehacks Mindset

Niet meer in “the flow”? Dit doe ik eraan!

Ongeïnspireerd uitstelgedrag. Hoe hard je ook je best doet en hoe graag je ook wilt, iedereen heeft wel eens zo’n moment dat het er even niet inzit. Lekker belangrijk denk je wellicht, maar wat nou als je moet! Wat nou als je een deadline te halen hebt, brood op de plank moet hebben of jezelf een belofte hebt gedaan dat jij je doelen gaat halen! Wat moet je nou doen als alle motivational speeches, inspirerende Instagram qoutes en alle beloftes aan jezelf niet het vuurtje doen aanwakkeren.

Ik heb ondervonden dat je een aantal dingen kunt doen om ervoor te zorgen dat je weer in “the flow” komt en weer in een goede mind-set komt!

Zorg voor een ochtend routine

Ik merk dat als ik niet mijn ochtend routine die ik die dag aanzienlijk minder productief en creatief ben. Wat ik elke dag (althans zo vaak mogelijk) doe lees je in dit artikel. 

Maak een to-do list!

Als ik geen deadlines of to-do list heb weet ik dat er die dag wellicht niet veel gaat gebeuren. Als jij ook zo iemand bent zorg dan dat je de avond vooraf je to-do list voor de dag erop maakt. Ik doe dit op de volgende manier.

1.Braindump

Alles wat ik maar kan bedenken wat ik ooit nog zou moeten doen schrijf ik op. Op die manier zorg ik dat mijn hoofd leeg is.

2.Deadline

Vervolgens stel ik deadlines. Wees realistisch maar ook ambitieus. Je mag best een beetje druk voelen zeker.

3. De ‘ik heb tijd over’ lijst.

De deadlines moeten van mijzelf af! Daarnaast heb ik een ‘ik heb tijd over’ lijst die ik gebruik als mijn werkdag voorspoediger gaat dan gepland. Als ondernemer zit er niemand achter je broek aan, maar ik verplicht mijzelf om minimaal 8 uur per dag te werken. (en daar vallen filmpjes op YouTube kijken en lunchen niet onder)

Zit ik binnen de tijd en zijn mijn deadlines gehaald of heb ik gewoon nog veel energie over dan pak ik de ‘ik heb tijd over’ items erbij.

Zet een timer

Gebruik de pomodoro techniek. Hierover heb ik eerder een uitgebreid artikel geschreven welke je hier kunt vinden.

Bewegen!

“Want to change your state? Do something radical with your body!” Een uitspraak van Tony Robbins waarvan ik heb ondervonden dat het echt werkt! Als je niet in je flow zit gaat het blijven zitten achter je computer of anderzijds blijven doormodderen echt niet werken! Als je thuis werkt is het makkelijk. Trek je hardloopschoenen aan en ga een half uurtje rennen. Spring op je fiets en fiets minimaal een half uur op een stevig tempo. Als dat allemaal niet werkt neem dan een koude douche! Geloof me, de laatste optie werkt het allerbeste!

Ben je op locatie of moet je van ‘de baas’ op kantoor hangen dan worden bovenstaande activiteiten je wellicht niet in dank afgenomen. (denk aan je bezwete oksels en wat dat na een paar uur voor je collega betekent) Toch kan je ook hier iets doen. Ga opdrukken tot je niet meer kunt of gooi de kussens van de bank in het kantoor van je manager op de grond en doe crunches tot je niet meer overeind komt. Ga desnoods naar het toilet en spring minimaal 50 keer op en neer. Hoe vreemder het voelt hoe beter het is!

Ik doe niks liever dan hierover met je verder te praten. Jij ook? Neem dan zeker even contact met mij op, of schrijf je in voor mijn maillijst.

Op de hoogte van nieuwe strategieën en tips?

Wordt dan lid van mijn mail updates

Top! Dank voor je inschrijving

Oeps dat ging niet helemaal goed.... 🙁

He! Ik wil ook wat zeggen!

Vertel maar.....

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Tof van je! We mailen snel!

Oeps! Dat ging niet helemaal goed :-(

Tips en strategieën die tijd besparen en je nieuwe inzichten geven
ontvangen?

Ik mail je alleen als ik je iets te vertellen heb waar je echt iets aan hebt!

Dank voor je inschrijving! Ik mail je alleen als ik je echt iets moet vertellen.

Oeps. Er ging iets niet helemaal goed....