Het is soms best stil op mijn social media profielen. En dat is best vreemd voor iemand die voor een groot deel afhankelijk is van deze platformen voor zijn business. Of toch niet….

In dit artikel deel ik mijn ervaringen over wat er kan gebeuren als je zo af en toe tegen de stroom ingaat en rust pakt. Je leert beter te luisteren naar je gevoel en kunt met een helikopter blik weer eens naar je business en leven kijken. Iets wat we naar mijn idee allemaal vaker zouden moeten doen.

Ik hou ervan om dingen juist precies anders te doen dan de rest. Wat gebeurt er als je zo goed als niks op je social media kanalen plaatst? Als je stopt met bloggen en als je niet meer je nieuwsbrief verstuurt? Kortom als je alles doet waarvan iedereen zegt (inclusief ikzelf) dat je het niet moet doen als je iets wilt voorstellen in je vakgebied!

De reden dat er soms vrij weinig gebeurt, is dat het tijd is om de balans op te maken….

Als je stil bent kun je beter luisteren

Wat weinig mensen doen is een keertje stil zijn en luisteren. Bezinnen en aannames toetsen. Je ingraven in kennis en onderzoeken van anderen, en al je activiteiten tegen het licht houden. Een soort van Social Sabbatical noem ik het in mijn geval maar.  Ik heb ooit ergens gelezen dat Bill Gates om de drie maanden zich een week van de buitenwereld afsluit. Het enige wat hij in die week doet is lezen, studeren en aannames toetsen. Dat vind ik wel een mooi plan!

Begrijp me niet verkeerd. Ik ben dol op social media, content marketing en het internet en geloof er heilig dat je het moet inzetten als je als professional of organisatie iets wilt voorstellen! Maar waar ik vaak over filosofeer is waar het allemaal heen gaat. We bloggen, tweeten, vloggen en updaten lekker door met z’n allen. Maar als er zo ontzettend veel content is en er elke dag meer bijkomt… Is het dan niet een keer genoeg? Moeten we wel meer content maken? Harder schreeuwen en meer adverteren? I guess not…..

De selfie’s op de sportschool, de foto’s van de kinderen op het strand? Is het allemaal wel zo waardevol voor de mensen die je volgen? Ga je mee in de massa of vaar je een eigen koers. Een periode van social bezinning leert mij dat ik het graag op een andere manier wil gaan aanpakken. Natuurlijk blijf ik content delen, maar…. het moet voor jou als ontvanger echt waardevol zijn! 

Geen tweets en foto’s meer over trainingen, afspraken en mijn agenda. Geen foto’s meer van het sporten, de BBQ’s en dergelijke. En als je die ziet zal ik daar altijd iets mee doen waar jij wat van leert of wat je kan inspireren! Een tip,een link naar een blog of een inzicht en wat ik van de ervaring heb geleerd. Dat betekent meer openheid en mijzelf kwetsbaarder opstellen maar vooral meer waarde voor de ontvanger. Voor jou dus!

Soms is het dus goed je mond te houden. Na te denken en je koers opnieuw te bepalen. Plannen te ontwikkelen en nieuwe concepten uit te denken. Je kunt niet roepen en luisteren tegelijk. Je kunt niet tegelijk leren en lesgeven. Maar als jij jezelf wil blijven onderscheiden, wil blijven leren en bijblijven in deze drukke wereld en ook in de toekomst succes wilt hebben… dan is het best slim om een keertje stil te zijn en na te denken….

Wat heeft deze “rust” mij tot nu toe allemaal gebracht?

  • Aannames getoetst door heel veel te lezen, te schrijven en te praten met anderen en dus heeeel veeel geleerd!
  • Gestart met de online “Learn your why” training van Simon Sinek.
  • Een nieuwe content strategie uitgedacht die nog meer gebaseerd is op het toevoegen van waarde bij alles wat ik deel! (waarmee ik mij dus beter kan onderscheiden)
  • Ontzettend veel nieuwe inzichten in andere aanvullende technieken uit andere werkvelden ontdekt en toegepast.
  • Een andere en onderscheidende online profilering (verwacht binnenkort ook een andere onderwerpen dan online en social media op mijn site)
  • Besloten welke platformen prioriteit hebben bij mijn personal branding (LinkedIn, Facebook, Instagram) (Nee! Geen Twitter en Snapchat)
  • Gestart met een NLP opleiding
  • Wim Hof Methode trainingen gevolgd in Canada en bij Wim Hof zelf

By the way. Voor de echte hardcore social media nerds onder ons. Het valt allemaal wel mee wat je mist 😉 Ik kijk ook al een aantal jaren geen nieuws meer (Geen NOS, NU.nl of kranten, kortom helemaal niks) en je wordt er geen kluizenaar van. Sterker nog, het is hoog tijd dat je stopt jezelf te hersenspoelen over hoe slecht de wereld is…. Het is tijd om de manier waarop je interactie hebt en informatie verkrijgt opnieuw tegen het licht te houden.

Ik doe niks liever dan hierover met je verder te praten. Jij ook? Neem dan zeker even contact met mij op, of schrijf je in voor mijn maillijst.