Kennis zonder actie is niks waard!

Pas wanneer je handelt naar de inzichten die je uit die kennis haalt, dan heb je echt begrepen waar het om gaat. Die inzichten, die ervaringen, die jou daadwerkelijk het resultaat geven waar je mee verder kunt.

Dat is waar ik het allemaal voor doe.”

‘Ons gedrag vloeit voort uit ons verlangen, onze emoties en onze kennis’ 

 

-Plato

Ongeveer 2400 jaar geleden wist Plato al dat gedrag hetgeen is wat alles in ons leven bepaalt. Of het nu om je carrière, business, gezondheid, relatie of persoonlijke ontwikkeling gaat. Gedrag bepaalt het resultaat dat je krijgt.

Mijn naam is Martijn Holtes en ik ontdek, ik onderzoek, ik ervaar en ik deel. Die 4 stappen is de korte samenvatting waar ik mij dagelijks mee bezig houd.

Mijn persoonlijke verhaal

Jarenlang heb ik mij geconformeerd aan hoe het hoort… Werken om hogerop te komen, huisje kopen, auto erbij, zorgen dat er genoeg geld binnen komt en af en toe op vakantie.

Dat was voor lange tijd prima maar ergens voelde ik dat er meer is. Dat er meer is dan wat ik nu ben en ervaar. Dat ik meer uit het leven kan en wil halen.

En zo startte een actieve zoektocht. Een zoektocht naar betekenis. Meer betekenis creëren en bijdragen met mijn onderneming, en meer betekenis in mijn privé leven. De weg begon bij stapels boeken lezen en uren naar podcasts luisteren.

Daarna liep vele seminars rondom persoonlijke ontwikkeling af. Ik volgde de opleiding NLP practitioner en Master en werd Wim Hof Methode © instructeur.

Iedereen komt ergens op zijn of haar pad obstakels tegen. Zakelijk of privé zullen we allemaal met uitdagingen te maken krijgen. Vragen waar we niet direct een antwoord op hebben.

Ik geloof dat je niet uren en uren hoeft te praten over datgeen wat er misschien mis is gegaan of hoe het ook had gekund.

Bovenstaande ervaringen herken je wellicht of heb je al bij anderen gehoord of gelezen.

De oplossing die ik vaak hoor wanneer het over obstakels in je leven gaat is dat jij je mindset moet veranderen. Dat klopt, maar…

De juiste mindset is maar 25% van de oplossing. Hoe zit het met je fysieke en emotionele gezondheid? En hoe heb jij spiritualiteit (het meest onderschoven en verkeerd geïnterpreteerde aspect in onze maatschappij) vormgegeven?

Mijn werk op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en zakelijke coaching en training vindt zijn oorsprong in verschillende richtingen. Neuro Linguïstisch Programmeren, de Wim Hof Methode, coachingsmethodieken en inzichten uit vele seminars en boeken vormen de basis.

Ik geloof dat betekenis van je leven (zowel zakelijk als privé) te vinden is in het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en voor anderen. De verantwoordelijkheid om je potentieel te benutten op een manier die jou, en anderen, echt dient. Soms door je grenzen op te zoeken. Soms door juist stil te staan. Soms door te praten, soms door juist stil te zijn.

Wordt je eigen CEO

Er is geen 7 stappenplan naar geluk, en er zijn ook geen geheimen van business succes die je voor €9,97 in een e-book kunt achterhalen. Daadwerkelijke zingeving vinden in je leven en resultaten behalen die jij wilt (zakelijk of persoonlijk) komen neer op werken aan jezelf, doen wat nodig is, discipline, standvastigheid, flexibiliteit, eerlijkheid en mentale hardheid!

Diep van binnen weet jij echt wel wie je bent en wat je wilt. De reden dat je daar niet bent is omdat je geen idee hebt hoe je daar moet komen. Waarschijnlijk ben je te angstig om actie te ondernemen. Confronterend om te lezen, maar wel de waarheid.

Wat maakt mijn reis anders dan die van jou? Helemaal niets. Iedereen heeft de mogelijkheid zijn eigen betekenis te vinden. Wat mij misschien anders maakt is dat ik mijn persoonlijke en zakelijke ervaringen en inzichten graag deel. In een artikel of een video. Op een podium of in een gesprek. In een seminar of in een podcast. Met als doel dat ook jij meer jezelf wordt. Want dat is echt het enige wat je nodig hebt in je leven.

No more BS! Lets get to work! 😉

Martijn