Mental Toughess! Een woord wat steeds minder populair aan het worden is. Want hebben we in deze tijd niet minder hardheid en meer zachtheid nodig?

Ja, we kunnen best een beetje aardiger voor elkaar zijn, maar niemand heeft er wat aan als wij veranderen in een softe hippies…

Wat is Mental Toughness eigenlijk en wat is het zeker niet:

NIET!

  • een arrogante kl00tz@k zijn die geen bal om anderen geeft
  • je gevoelens en emoties onderdrukken om het resultaat te bereiken wat je wilt
  • geen idee hebben waar je grenzen liggen
  • verslaafd zijn aan de high’s in het leven

Na het verslinden van flink wat boeken, artikelen en podcast en het 2 maal doorlopen van het 75HARD programma ben ik tot de volgende conclusie gekomen.

WEL!

  • de meningen van anderen waarderen en er werkelijk naar luisteren. Maar… die meningen zijn niet leidend in je beslissingen. Je bent je zeer bewust dat je prima in staat bent je eigen pad uit te zetten en te bewandelen.
  • Je begrijpt dat emoties een signaal zijn van je lichaam en geest. Maar… je keuzes zijn niet gebaseerd op die emoties. Jij bent de CEO van je eigen gedachtes, keuzes en leven. Emoties zijn er om je te dienen, niet andersom!
  • Je bent je bewust van je capaciteit en grenzen. Maar… dat betekent niet dat jij je capaciteit en grenzen bent! Je gebruikt Mental Toughness om jezelf elke dag een stukje beter te maken dan je gisteren was. Voor jezelf en voor anderen. Daarom verleg je je grenzen om gebruik te kunnen maken van het volledig potentieel wat je geschonken is.

Dus, de volgende keer dat je iets wilt bereiken maar geen zin hebt. Loop niet meteen alle motiverende, zelfliefde tegeltjes op Instagram af, maar sta ook eens stil of het niet eens tijd wordt om mentaal wellicht ietsjes sterker te worden.