LinkedIn kost je tijd! Dat is helemaal niet erg want als je het goed aanpakt dan levert het je ook veel op! Het is echter wel slim om eens te bekijken welke zaken je sneller en beter kunt doen door een klein beetje automatisering.

In deze blog wil ik graag met je kijken naar de uitnodigingen in je inbox en hoe je die heel snel kunt doorlopen. Als ik een uitnodiging van iemand krijg probeer ik altijd terug te mailen. Weet ik waarom ik de uitnodiging krijg? Dan bedank ik diegene en wijs ik indien nodig nog even op wat relevante zaken. Is het een onbekende en heb ik geen idee waarom hij/zij mij uitnodigt? Ook daar heb ik een bericht voor. Hoe je die berichten snel en makkelijk kan versturen doe je als volgt.

 1. Installeer de Chrome Plugin ‘Auto Text Expander’

Je hebt voor deze tactieken een Chrome browser nodig. De plugin geeft je de mogelijkheid om met specifieke toets combinaties bepaalde teksten op te roepen.

Text Expander is een ander alternatief en dat programma werkt op zowel Mac als Windows en is nog uitgebreider dan deze plugin. Heb je een Mac en wil je helemaal los gaan, kijk dan eens naar Keyboard Maestro.

In het voorbeeld zie je dat je door het intikken van “brb” de tekst ‘be right back’ kunt ophalen. Als je de programma’s Text Expande of Keyboard Maestro gebruikt dan heb je ook de mogelijkheid om extra invulvelden te creëren voor variabelen. Bijvoorbeeld een naam, datum, activiteit omschrijving, etc.

Ter inspiratie heb ik hieronder een aantal andere templates voor je opgesteld die ik zelf gebruik.

Standaard tekstsuggesties voor uitnodigingen op LinkedIn

Uitnodiging van een onbekende

Beste NAAM

Dank voor je uitnodiging! Voordat ik link zou ik graag van je weten wat de reden is van je uitnodiging. Kan ik iets voor jou betekenen of jij voor mij, of hebben wij elkaar ontmoet tijdens een van de trainingen en keynotes die ik in het land geef?

Dank voor je reactie.

Groet, Martijn

 E-MAIL

TEL NUMMER

WEBSITE

 

Reactie bij uitnodiging van bekende

Beste NAAM

Dank voor je uitnodiging!

Als je graag op de hoogte wilt blijven van de onderwerpen waarover ik gesproken heb dan kun je je ook aanmelden voor mijn nieuwsbrief via http://bit.ly/updatesvanmartijnholtes

Ik doe mijn best om je regelmatig een waardevolle update te sturen. Mocht ik je kunnen introduceren bij iemand in mijn netwerk schroom dan niet mij dat te vragen.

Groet, Martijn

 E-MAIL

TEL NUMMER

WEBSITE

Reactie bij uitnodiging n.a.v. ontmoeting 

Beste NAAM

Nogmaals dank voor je uitnodiging en leuk je TIJDSTIP ontmoet te hebben.

Als je op de hoogte wilt blijven van de onderwerpen waarover ik gesproken heb dan kun je je ook aanmelden voor mijn nieuwsbrief via https://www.martijnholtes.com/inschrijven/

Ik doe mijn best je zo wekelijks mogelijk een waardevolle mail te sturen. Mocht ik je kunnen introduceren bij iemand in mijn netwerk schroom dan niet mij dat te vragen.

Groet Martijn

 E-MAIL

TEL NUMMER

WEBSITE

 

Reactie bij uitnodiging voorafgaand aan training

Beste NAAM

Dank voor je uitnodiging en leuk dat wij elkaar binnenkort gaan ontmoeten bij de trainingen van ORGANISATIE.

Mocht je het leuk vinden en je alvast willen verdiepen in de stof dan kun je op mijn LinkedIn profiel en op mijn site alvast verschillende artikelen over het gebruik van social media vinden.

Groet, Martijn

 E-MAIL

TEL NUMMER

WEBSITE

Standaard reacties kunnen je helpen om sneller te werken. Vergeet niet om aan deze berichten wel een persoonlijk tintje te geven. 

Het gaat nog steeds om netwerken en dat zullen we gelukkig nooit helemaal kunnen automatiseren.

[activecampaign form=1]