Boeken lezen en luisteren kost tijd!

De stapel boeken die ik nog wil lezen is minimaal een halve meter. Lezen kost tijd en dat is iets wat ik en jij weinig hebben. Daarom zijn slimme apps als Blinkist een goede uitkomst. De app geeft je de samenvatting van een boek in ongeveer 15 minuten.

Het is niet zozeer een losstaande app als wel een dienst die jou (als je net als ik een beetje van lezen houd) ontzettend veel tijd gaat besparen! De mensen bij Blinkist doen namelijk iets waar bijna niemand meer tijd voor heeft. Ze lezen een boek…. en als ze dat boek dan uit hebben dan schrijven ze daar een hele goede samenvatting over en die delen ze met jou!

De meeste samenvattingen kun je in een kwartier a 20 minuten lezen. De meeste samenvattingen hebben ook een audio variant voor in de auto.

Kun je daarna zeggen dat je het hele boek hebt gelezen? Nee dat niet maar je hebt wel alle key insights (blinks) uit het boek te pakken. Ik heb altijd een enorme stapel aan boeken die ik nog een keer wil lezen en met hulp van Blinkist heb ik die stapel nu heel makkelijk kunnen onderverdelen in 3 categorieën.

  1. Ik heb de samenvatting gelezen en kom erachter dat het boek voor mij toch niet zo interessant is.
  2. Het boek was erg interessant maar via Blinkist heb ik de key insights verkregen (waarvan ik de belangrijkste lessen weer in Evernote noteer) waardoor ik de rest van het boek niet meer hoef te lezen. (En dat scheelt weer veel tijd!)
  3. Mega interessant boek. Ik heb de samenvatting gehoord en schaf het boek aan om verder in de materie te duiken.

Ik verspil mijn tijd en geld dus niet meer aan boeken die voor mij toch niet interessant genoeg waren of heb via Blinkist al genoeg info.

Je kunt Blinkist 3 dagen onbeperkt gratis gebruiken en daarna betaal je per jaar €79.99 of per maand €12,99. Dat lijkt misschien veel geld maar als je dit omrekent naar de besparing op boeken dan is het niet veel, laat staan de tijd die je ermee bespaart.