Pomodoro techniek

De pomodoro techniek is bedacht door een Italiaan die er gek van werd dat hij bepaalde taken niet af kreeg en continue gestoord werd in zijn werkzaamheden. Hij pakte een kookwekker (die toevallig leek op een tomaat) en stelde die in op 25 minuten. Deze 25 minuten zou hij alleen aan 1 taak werken en zich niet bezighouden met alles wat hem van die taak af kan leiden. Na 25 minuten nam hij 5 minuten pauze voor ontspanning en ging daarna verder met de volgende 25 minuten. De pomodoro techniek wordt ondertussen veel gebruikt bij time management trainingen.

Het grote voordeel van deze manier van werken is een duidelijk begin en een eindpunt. Zeker bij uitgebreide taken of taken waar je niet echt op zit te wachten zorgt het ervoor dat je deze makkelijker kan opdelen of jezelf ertoe kan zetten deze taken op te pakken. Je hebt immers een eindpunt in zicht

Een ander groot bijkomende voordeel is dat wanneer je hiervoor een app gebruikt die ook registreert hoeveel pomodoro’s je voor een taak gebruikt en daarmee dus een goed beeld hebt hoe lang een taak heeft geduurd.

Als jij een (of alle) van de bovenstaande punten ook wel eens meemaakt dan is de pomodoro techniek en de app pomodoneapp wellicht iets voor je.

In de praktijk werk ik op de volgende manier.

  1. Ik gooi mijn hoofd leeg (Getting things done) op mijn to do lijst. (Asana)
  2. Vervolgens stel ik aan de taken prioriteiten en bepaal welke deadline’s ik voor de taak heb.
  3. Ik open de Pomodoneapp die gekoppeld is aan mijn Asana to do list waarin ik de taken direct kan zien.
  4. Per taak stel ik de timer in. Een pomodoro is 25 minuten maar ik heb gemerkt dat 40 of 15 minuten voor een taak voor mij het beste werkt.
  5. Ik ga aan de slag met de taak (zoals deze blog) en laat mij niet afleiden door mails, social media, etc.
  6. Als ik de taak heb afgerond stop ik de timer. Heb ik de taak na de ingestelde tijd nog niet af dan bepaal ik hoeveel tijd ik nog nodig heb en stel de timer na een korte break opnieuw in.

Ik probeer bij al mijn bureau werk nu op deze manier te werken. Aan het eind van de week bekijk ik mijn to-do lijst om te zien wat ik heb afgestreept en leg daarnaast de data van de Pomodoneapp om te zien welke taken mij de meeste tijd hebben gekost. Door deze data bij te houden krijg ik een beter beeld van mijn sterke en zwakke punten.