Wil je 40 uur per jaar besparen?

Typen op een toetsenbord. Als je geluk hebt dan heb je weleens een typecursus gehad, maar de meeste van ons zijn er eigenlijk niet zo handig in. Als je meer dan 2 uur per dag achter een toetsenbord zit dan gaat deze tool je helpen 40 uur per jaar minder te typen!

Textexpander

Atext screenshot

In bovenstaande screenshot zie je een aantal van de afkortingen die ik heb ingesteld. Zo staat mh voor Martijn Holtes, ’tel voor mijn telefoonnummer en vrm voor Vriendelijke groet, etc.  Je stelt dus door middel van afkortingen in welke woorden of zinnen er moeten volgen.

Behalve woorden of korte zinnen die ik nu niet meer hoef uit te schrijven kan ik ook complete teksten toevoegen incl. invulvelden. Dit komt goed van pas bij bijvoorbeeld mijn linkstrategie op LinkedIn. Ik kies er namelijk voor om iedereen die mij een uitnodiging stuurt zonder reden te vragen waarom zijn willen linken. Hiervoor heb ik nu een standaard bericht opgesteld.

Wanneer ik liut intik verschijnt een veld waar ik de naam kan aanpassen. Op deze manier kan ik in 60 seconden 15 uitnodigingen beantwoorden. Veel sneller dan bijvoorbeeld copy/paste of iedereen met aparte teksten vragen wat de reden van de uitnodiging is. Textexpander is een betaalde tool maar via wat research kwam ik erachter dat er ook een Google Chrome extensie bestaat.

IOS

Ook in je iPhone kan je dit soort afkortingen toevoegen. Helemaal handig omdat je dan minder op dat kleine toetsenbord hoeft te pielen.

  1. Ga naar je instellingen en selecteer algemeen.IMG_1889
  2. Scroll naar beneden en selecteer ToetsenbordIMG_1890
  3.  Selecteer de optie tekstvervanging en stel hier afkortingen in die je vaak gebruikt.IMG_1892