Verbeter je zichtbaarheid op LinkedIn

Verbeter je zichtbaarheid op LinkedIn

Profielbezoeken zeggen alles en zeggen niets.
Het zegt niets als de bezoekers voor jou niet relevant zijn of wanneer zij op een “leeg” profiel terechtkomen.
Het zegt alles omdat je door deze profielbezoeken de mogelijkheid hebt om je verhaal te vertellen. Immers dien je eerst de aandacht te hebben voordat je kunt overgaan tot een gesprek.

Nadat je profiel geoptimaliseerd is, is het van belang dat de juiste mensen je ook weten te vinden en je profiel daadwerkelijk bezoeken en bekijken.

Hieronder vind je 6 manieren waarop je dit laatste kunt doen.

1 Updates

Zie LinkedIn als een netwerkevenement. Als je stil in een hoekje gaat staan en nooit wat zegt dan gaat het niet erg succesvol worden. Laat daarom geregeld van je horen maar zorg altijd voor inhoud. Dus niet 5 berichten waarin jij je product of dienst aanprijst, maar deel bijvoorbeeld artikelen die jouw expertise onderstrepen en waardevol zijn voor je netwerk. Doe je aan content curatie (dus inhoudelijke artikelen die je niet zelf hebt geschreven delen met je netwerk) dan is het van belang dat je wel jouw mening of visie hierop geeft.

2 Artikel

Hou je er wel van om af en toe wat verder uit te wijden over je expertise dan zijn artikelen op LinkedIn de ideale oplossing. Deze artikelen blijft zichtbaar op je profiel, maar geven je ook de mogelijkheid om diepgaande informatie te delen over jouw expertise.

3 Deel je expertise in groepen

Hoewel je eigen netwerk ontzettend belangrijk is, is het ook goed zijn om je expertise daarbuiten te tonen. Groepen op LinkedIn zijn een goede manier om je mening, je artikelen of andere content onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Zoek in dat geval niet alleen naar groepen die in je eigen straatje vallen maar ga vooral op zoek naar groepen waar jij jouw klanten “kunt” terug vinden en waarbij de content past die jij wilt delen.

4 Neem deel aan het gesprek (Comment strategie)

Geen tijd om updates te maken of op zoek te gaan naar content? Prima want er is genoeg content te vinden waar jij op kunt reageren.
Door de interactie aan te gaan met updates van andere experts in je netwerk breng je jezelf op de inhoud onder de aandacht. Voordeel hiervan is ook dat de reactie niet alleen voor jouw connecties te zien zijn maar ook voor anderen.

Enkele voorbeelden:

 • Extra inzichten: Leg nadruk op je expertise en kennis door aanvullende inzichten te delen.
  Voorbeeld: Deel een recent artikel over een innovatie in je vakgebied en licht toe hoe dit van invloed kan zijn op de industrie.
 • Start een gesprek: Stel vragen of maak een respectvolle maar prikkelende opmerking om een conversatie te starten.
  Voorbeeld: “Hoe denken jullie dat de recente veranderingen in privacywetgeving de marketingsector zullen beïnvloeden?”
 • Samenvatten van Kernpunten: Word de postbode van relevant nieuws door de inzichten voor je netwerk samen te vatten.
  Voorbeeld: “De drie belangrijkste takeaways van het recente webinar over Thought Leadership zijn…”
 • Tag Iemand: Geef iemand een podium om hun expertise te tonen door ze te taggen.
  Voorbeeld: “@Janine heeft geweldige inzichten gedeeld over klantrelatiemanagement in haar laatste post, zeker de moeite waard om te lezen!”

5 Trefwoorden op je profiel

Door trefwoorden op te nemen in je kopregel, info en je functieomschrijving bereik je een aantal doelen. Het is allereerst duidelijker wat je doet. “Eigenaar bij MartijnHoltes.com” zegt niets Wanneer ik daar de termen “productiviteit” “Thought Leadership” “social selling” etc aan toevoeg is het duidelijker wat mijn expertise is.

Naast meer duidelijkheid voor de bezoekers van je profiel indexeren LinkedIn en Google deze velden ook. Neem hier dus trefwoorden in op waardoor je profiel makkelijker en sneller vindbaar is.

6 Cross platform

Naast LinkedIn ook actief op andere social media? Dan is het slim om ook op deze platformen te vertellen dat je op LinkedIn aanwezig bent. Houd wel rekening met het karakter van het platform. Een verwijzing in een tweet of in je bio op Instagram is een goed idee. Heb je een artikel geschreven? Dan is dat ook een goede manier om mensen via een inhoudelijk stuk te attenderen op je aanwezigheid op LinkedIn.

Meer uit je kennis en netwerk kapitaal halen door beter gebruik te maken van LinkedIn?

Meer dan 27.000 professionals onder mijn gingen je voor. Door middel van gepersonaliseerde training voor jouw organisatie of 1-op-1 coaching, werken we samen aan het versterken van je LinkedIn strategie en het bereiken van je ambities.

Neem contact op voor meer informatie.