Leestijd:

4 minuten

Door:
Martijn

Profielbezoeken zeggen alles en niks. Het zegt niks als de bezoekers voor jou niet relevant zijn of wanneer zij op een “leeg” profiel terechtkomen. Het zegt alles omdat je door deze profielbezoeken de mogelijkheid hebt om je verhaal te vertellen. Immers dien je eerst de aandacht te hebben voordat je kunt overgaan tot een gesprek. Nadat je profiel geoptimaliseerd is, is het van belang dat de juiste mensen je ook weten te vinden en je profiel daadwerkelijk bezoeken en bekijken. Hieronder vind je 6 manieren waarop je dit laatste kunt doen.

1 Updates

Zie LinkedIn als een netwerkevenement. Als je stil in een hoekje gaat staan en nooit wat zegt dan gaat het niet erg succesvol worden. Laat daarom geregeld van je horen maar zorg altijd voor inhoud. Dus niet 5 berichten waarin jij je product of dienst aanprijst, maar deel bijvoorbeeld artikelen die jouw expertise onderstrepen en waardevol zijn voor je netwerk. Doe je aan content curatie (dus inhoudelijke artikelen die je niet zelf hebt geschreven delen met je netwerk) dan is het van belang dat je wel jouw mening of visie hierop geeft.

2 Artikel

Hou je er wel van om af en toe wat verder uit te wijden over je expertise dan zijn artikelen op LinkedIn de ideale oplossing. Deze artikelen blijft zichtbaar op je profiel, maar geven je ook de mogelijkheid om meer informatie te geven over een bepaald onderwerp.

3 Deel je expertise in groepen

Hoewel je eigen netwerk ontzettend belangrijk is, is het ook goed zijn om je expertise daarbuiten te tonen. Groepen op LinkedIn zijn een goede manier om je mening, je longpost of andere content onder de aandacht te brengen bij je doelgroep. Zoek in dat geval niet alleen naar groepen die in je eigen straatje vallen maar ga vooral op zoek naar groepen waar jij jouw klanten “kunt” terug vinden en waarbij de content past die jij wilt delen.

4 Neem deel aan het gesprek (Like, Comment en Share)

Geen zin en tijd om longpost te maken of op zoek te gaan naar content? Super! Naar mijn mening is er genoeg content te vinden waar jij op kunt reageren. Door de interactie aan te gaan in een groep of op de updates van iemand in je netwerk breng je jezelf weer op de inhoud onder de aandacht. Voordeel hiervan is ook dat de reactie niet alleen voor jouw connecties te zien zijn maar ook voor je tweedelijn connecties of alle groepsleden.

5 Trefwoorden op je profiel

The Google way! Door trefwoorden op te nemen in je headline, je samenvatting of bij je functieomschrijving bereik je een aantal doelen. Het is allereerst duidelijker wat je doet. Ik neem mijzelf als voorbeeld. “Eigenaar bij MartijnHoltes.com” zegt helemaal niemand iets die ons bedrijf niet kent. Wanneer ik daar de termen “productivity” “online marketing” “social selling” etc aan toevoeg is het al veel duidelijker wat ik precies doe. Spreekt dit voor zich dan is het goed hier een aantal expertises te noemen.

Naast meer duidelijkheid voor de bezoekers van je profiel indexeren LinkedIn en Google deze velden ook. Neem hier dus trefwoorden in op waardoor je profiel makkelijker en sneller vindbaar is. Dit geldt overigens ook voor je vaardigheden (skills)

6 Cross platform

Naast LinkedIn ook actief op andere social media? Dan is het slim om ook op deze platformen te vertellen dat je op LinkedIn aanwezig bent. Houd wel rekening met het karakter van het platform. Een verwijzing in een tweet of in je bio op Instagram is een goed idee. Heb je een artikel geschreven? Dan is dat ook een goede manier om mensen via een inhoudelijk stuk te attenderen op je aanwezigheid op LinkedIn.

Vergeet in dat geval ook de #hashtags niet.

[activecampaign form=1]